Over Kojaki

Als strategisch ingestelde UX Designer werk ik graag aan complexe UX uitdagingen volgens een gestructureerd proces met heldere UX deliverables zoals customer journey’s, wireframes en prototypes. Ik heb kennis van en ervaring met aangrenzende disciplines als HTML5/CSS3, visual design, SEO en contentstrategie.

Onder de vlag van Kojaki werk ik als freelance UX Designer aan langere complexe UX trajecten op locatie bij de opdrachtgever of op mijn kantoor en UX lab in Arnhem centrum.

Daarnaast ben ik samen met Jeroen van der Molen, eigenaar van AuguSoft, het bedrijf Dotchies gestart. Met Dotchies richten wij ons volledig op de ontwikkeling van startups. Met de model driven software-architecten van AuguSoft zijn er op het gebied van complexe techniek nauwelijks grenzen. Vanuit deze techniek en mijn UX ervaring kunnen wij zonder investeerders omvangrijke complexe startups lanceren. Trummy.com is de eerste vrucht van deze Dotchies samenwerking. Op dit moment is Trummy in Beta fase en eigenlijk al groter geworden dan wijzelf. Via Trummy kunnen consumenten of, achter de schermen, business users 2D foto’s omzetten naar 3D. Dit proces is zo gestroomlijnd dat Trummy lenticular print kwaliteit biedt voor een fractie van de huidige marktconforme prijzen. Dit project wordt door een Engelse partij in Europa en de US uitgerold. Momenteel wordt ons product als wall art verkocht bij Kruidvat Nederland en Jessops UK. Op Trummy.com is voor consumenten op dit moment alleen een digitale conversie beschikbaar. Wij verwachten dat dit product binnen enkele jaren, na de grote doorbraak van 3D glasses free monitoren, belangrijker wordt.

Nu Trummy opgetuigd is richt ik mij weer op opdrachtgevers. Mijn web entrepreneurship heeft een grote invloed op dit werk. Wanneer ik voor een klant werk ervaar ik mijn opdracht als ondernemerschap. Heel regelmatig ga ik met mijn opdrachtgevers in discussie wanneer zij iets willen dat ik vanuit mijn expertise en ervaring niet verstandig vind. Dt doe ik altijd vanuit een motief dat business doelstellingen dient of belangrijk is voor lange termijn merkontwikkeling en reputatie.

Naast het feit dat ik mijn werk eindeloos boeiend vind ben ik geïnteresseerd in techniekfilosofie, literatuur en non-fictie. Een groot deel van mijn leven speelt zich af in een wereld waarin de leercurve continu is, projecten altijd beter kunnen en dat ene idee nog bedacht moet worden. Regelmatig gesloopt worden in de thaiboksschool en het opzoeken van natuur bieden mij een welkom contrast.

Freddie Compier
Oprichter Kojaki

Co-creatie & Locatie

In de rol van UX professional werk ik met mijn opdrachtgevers samen op Kojaki's kantoor in Arnhem centrum of op locatie bij mijn opdrachtgevers. Ik woon op 2 minuten loopafstand van Arnhem CS en werk met name voor opdrachtgevers binnen de Randstad, Brabant en Gelderland. Het kantoor van Kojaki zit in de Trompetstraat op steenworp afstand van de Eusebiuskerk tussen de terrassen van het centrum en de terrassen aan de Rijnkade.

Netwerk & partners

Online Campagnes

Sauerkraut LWC is mede door mij opgericht en gespecialiseerd in online campagnes. Dit kleine creatieve bureau is gevestigd in Rotterdam en is vaste partner voor productiebegeleiding en creatieve uitwerking.

Software development

In Arnhem deel ik kantoorruimte met de software architecten van AuguSoft. De mensen van AuguSoft zijn pure backend developers die complexe techniek kunnen ontwikkelen. Verder werk ik al jaren prettig samen met Oqapi in Delft.

ExpressionEngine specialisten

EE is een fantastisch intuïtief en toegankelijk content management systeem. Omdat EE zeer veel geavanceerde mogelijkheden heeft heb ik gezocht naar gespecialiseerde EE freelancers waarmee ik dynamische websites binnen budget kan aanbieden.

Video & animatie

Video is een van de beste middelen voor contentmarketing. Ik werk al jaren samen met een aantal top animatoren en videoproducenten die hoge kwaliteit leveren voor een schappelijke prijs.

Geluidstudio

In Rotterdam zit pal naast het Kantoor van Sauerkraut LWC geluidsstudio: "Any color you like". Ideaal voor professionele voice overs voor animaties of het bewerken van geluid onder videos.

SEO copywriters

Zeker vanuit SEO perspectief zijn goede teksten belangrijk. En wil je echt een autoriteit worden binnen je sector dan zullen er goede blogs of artikelen geschreven moeten worden. Ik werk met een vaste groep schrijvers die meters maken voor een eerlijke prijs.

Latest blogs