User experience design

In een user experience design traject ontwikkel ik samen met de organisatie de informatie architectuur, het information design en prototype. Hiervoor organiseer ik meerdere sessies waarin co-creatie centraal staat.

Deze co-creatie is ideaal wanneer je sterk betrokken wilt worden bij de ontwikkeling van de website van jouw organisatie. Zeker wanneer deze website complex en zeer belangrijk is. Vanuit user experience perspectief kan ik dit proces begeleiden.

De laatste 12 jaar werk ik als user experience supervisor met verschillende disciplines zoals art directors, designers, interactie designers, web developers en software architecten aan complexere webprojecten, software en apps. Onderzoek en testen vormen een belangrijk onderdeel van mijn inbreng. Daarbij ontwikkel ik zelf ook actief stroomschema’s en information designs. Hierbij ligt mijn kracht in het out of the box problemen oplossen en doorbreken van gebaande paden binnen UX design. De soms radicale wijzigingen die ik binnen een reeds ontwikkelde designs aanbreng tillen het UX design vaak naar een hoger niveau of bieden een ingang naar een nieuwe weg.

Ik zie mijzelf als een allrounder die meerdere disciplines bestrijkt binnen het spectrum van website en software ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeling van software, portals of zwaardere websites geef ik meestal leiding aan vrijwel aan alle zaken die te maken hebben met de voorkant. Van user interface tot SEO tot content. Mijn stijl van leidinggeven is coachend en ik kan prima overweg met left brainers en right brainers. Voor mij is een project geslaagd als alle deelnemers boven zichzelf zijn uitgestegen.

Daarbij breng ik SEO expertise in zodat er een goede balans gevonden kan worden tussen semantiek en vindbaarheid. Ik help vragen beantwoorden als:

Prototyping

De schetsen die we gezamenlijk hebben gemaak zet ik om in een interactief prototype. Zo kan de website grondig getest worden voordat deze volledig ontwikkeld is. Je kunt binnen het prototype navigeren en op een mobiel werken finger gestures zoals swipen.

User testing

Vervolgens zal ik verschillende sessies organiseren met tester binnen en buiten de organisatie. De belangrijkste leerpunten worden gerapporteerd en verwerkt in het prototype. Indien nodig wordt dit proces herhaald.

Website development

Nadat de organisatie over een getest prototype beschikt, start de fase van website development. Je zou het prototype kunnen zien als de ultieme input voor de webdesigner. Als dit design gereed is wordt de website gebouwd. Soms wordt dit gedaan door IT afdeling van de betreffende organisatie. Als je organisatie niet over voldoende mankracht beschikt dan brengt Kojaki je in contact met een van haar vaste partners. De verschillende webpartijen waar ik mee samenwerk variëren van freelancers tot partijen met meer dan 50 medewerkers. Kortom je kunt binnen Kojaki’s netwerk terecht voor ontwikkeling tegen relatieve budgetkosten maar ook voor grote complexe portals met een servicecontract voor 24/7 support en onderhoud.

Snapshots UX design

Trummy section preview box

Trummy section preview box

Detail TIK app

Detail TIK app

Dashboard software verzekeraars

Dashboard software verzekeraars

UX ondersteuning

Vul onderstaand formulier in wanneer ik je als UX consultant kan ondersteunen bij een opdracht. Ik neem vrijwel altijd binnen 24 uur contact op.

Vergeet uw naam niet in te vullen.
If he would not use a Mac I would hire him.Bill Gates
He makes me proud to be Dutch.Johan Cruijff
Kojaki makes it simple. Jacob Nielsen

Consultancy